logoWit

Ongewone vazen en potten in Antwerpen

Potten op een terras

De mooiste vazen en potten, bij Groengaard te spotten

Eens op zoek naar een handgemaakte vaas of opvallende pot? Kom dan eens de vazen en potten in Antwerpen bij Groengaard bewonderen van kwaliteitslabels als Anna Torfs, Henry Dean, Domani, Atelier Vierkant, … Vind uw unieke sfeerbrengers en eyecatchers voor binnen of buiten.

Anna Torfs

Anna Torfs

Geen twee Anna Torfs vazen zijn dezelfde, ze worden dan ook stuk voor stuk met de hand vervaardigd. De intrigerende glasobjecten in geometrische vormen en diepe kleuren bestaan uit verschillende lagen gekleurd glas. Hierin wordt licht gevangen, geabsorbeerd en weerkaatst. Met een Anna Torfs haalt u dus geen gewone vaas, maar een echt kunstobject in huis!

Henry Dean

De Belgische glasmaker Henry Dean creëert al decennialang handgemaakte glazen vazen. Elk glasobject wordt in eigen huis ontworpen en vervolgens door echte ambachtslieden met de mond geblazen. Daarom komt u al eens kleine imperfecties en bolletjes in een vaas tegen. Het unieke glaswerk van Henry Dean springt er uit op vlak van vorm, kleur en textuur.

Henry Dean
Bloemen en planten

Domani

Domani is het toonbeeld van hoogwaardig aardewerk waarin passie, kwaliteit en vakmanschap gebakken zit: bijzondere potten en plantenbakken vervaardigd volgens eeuwenoude tradities. Het proces van concept tot ontwerp vindt plaats in het Antwerpse hoofdkwartier van Domani. Elk stuk wordt nadien in een eigen fabriek in Hongarije ambachtelijk vervaardigd.

Atelier Vierkant

Atelier Vierkant kiest resoluut voor klei uit West-Europa voor hun unieke, handgemaakte potten die barsten van persoonlijkheid. De authentieke creaties veroveren ondertussen de hele wereld. Atelier Vierkant slaagt er dan ook telkens weer in om het eeuwenoude materiaal van klei een eigenwijze, hedendaagse touch te geven. Dit resulteert in artisanale, unieke stukken met een hart en een ziel. 

Atelier Vierkant
Out-Standing

Out-standing

Wie van hout houdt, houdt ongetwijfeld van Out-Standing plantenbakken. Met een hart voor het ambacht, samen met hedendaagse productiemethodes en een constante zoektocht naar de mooiste vormgeving heeft Out-Standing een buitengewone aandacht voor duurzame kwaliteit. Juist daarom gebeurt de volledige productie in eigen atelier in België, met enkel duurzame houtsoorten.

Out-Standing_edited.jpg

Serra Lunga

Serralunga ontwerpt originele, weersbestendige en sculpturale bloem- en plantenbakken. Het Italiaanse familiebedrijf kan terugblikken op een rijkelijke traditie. Met elegante vormen, een passie voor innovatie en een eigentijds design streeft Serralunga naar vrede en schoonheid, in harmonie met een natuurlijke omgeving. 

Serralunga